Logo klien
Holistisch Goed
tel: 06-46497547
Marieke2009

Reiki - Seichem

Reiki is het Japanse woord voor Universele Levensenergie. Rei betekent universeel, heilig of geest en Ki betekent (levens)energie of natuur.
Reiki is een heelmethode waarmee je deze levensenergie met behulp van handoplegging doorgeeft.

Vroeger was in onze cultuur aanraking en handoplegging heel gewoon. Tegenwoordig gebruik je het alleen nog zonder je daarvan bewust te zijn. Bij pijn leg je automatisch je handen op de pijnplek. Als een kind op zijn knie valt, troost je het door je hand erop te leggen of er een kus op te geven. Als iemand verdrietig is dan troost je hem of haar door aanraking. In feite draag je door middel van aanraking warmte, rust, aandacht en liefde over.

In onze moderne cultuur met zijn hectische leefwijze neem je vaak te weinig tijd voor jezelf. Je komt nauwelijks toe aan je emoties, laat staan dat je warmte en liefde van anderen durft te vragen. Ongemerkt stop je zo je spanningen weg. Er ontstaan blokkades in het lichaam die tot ziektes kunnen leiden. Natuurlijk spelen daarbij ook andere factoren een rol, zoals erfelijke belastbaarheid, eetgewoontes, roken, drinken en verontreinigingen in  onze omgeving. Afhankelijk van het karakter en de manier van leven heeft iedereen zo zijn eigen (signaal)-plekjes in zijn lichaam waar emoties worden weggestopt.

Helen betekent één maken, het herstellen van de eenheid, de balans tussen lichaam en geest, en de band tussen de individuele mens en het overige leven op aarde. De energie van Reiki kan je helpen te ontspannen en helpen onbewuste spanningen in je lichaam aan de oppervlakte te brengen. Reiki zorgt er voor dat blokkades zich opheffen, zodat de levensenergie weer gaat stromen en je lichaam zich kan herstellen. Na verloop van tijd leer je beter te luisteren naar de signalen die je lichaam afgeeft. Je leert beter om te gaan met je emoties.

Reiki geneest niet, dat doet het lichaam nog altijd zelf. Door je regelmatig te laten behandelen of jezelf dagelijks enkele minuten te behandelen versterk je de verbinding met de levensenergie en met de wereld om je heen. Je voelt je gezonder, evenwichtiger en completer. Je leven wordt op deze manier rijker, je gaat bewuster in het leven staan, je durft jezelf te zijn en je voelt anderen ook duidelijker aan.

Deze energie voedt en herstelt ons lichaam en verbindt ons met elkaar. Zij zorgt er voor dat we alles wat leeft kunnen voelen. Bovendien kunnen we deze energie aan anderen doorgeven. We zijn verbonden door de universele levensenergie. In feite is Reiki zo oud als het heelal en draait de hele natuur op deze energie. De energie van Reiki kun je (leren) voelen: als een tinteling, als warmte en soms als een koude stroom.
 
Je kunt Reiki zien als een energie stroom die door je hele lichaam verzonden wordt. Als er ergens sprake is van een stoornis, lichamelijk, mentaal, emotioneel of zelfs spiritueel, dan heeft dit een effect op deze energie stroom. Als we alles in ons leven verwerken, zeggen wat we denken en voelen, ons goed voelen, dan stroomt die energie moeiteloos door ons lichaam heen.
Met alle stress van deze moderne tijden zal deze energie stroom vaker minder makkelijk door het lichaam gaan. Een dagje in de natuur met de zon op onze wangen, een strandwandeling of een ander rustige of gezellig dagje uit zorgt voor een tijdelijk goed gevoel. Maar vaak ligt het dieper dan een dagje uit kan verhelpen. Reiki gaat dieper, naar de blokkade in het lichaam die ons deze stress geeft.